Loes Swinkels logo
Lifecoach, Workshop facilitator en Singer songwriter.
Image Alt

Muziek

Why don't you come along

 

Met haar veelzijdige, soulvolle stem, oprechte liedjes en reisverhalen weet singer songwriter Loes Swinkels haar publiek vaak te ontroeren. Loes reisde de wereld over, van Afrika tot Azië, Canada, USA en Australië op zoek naar haar plek in de wereld. Ze verloor uiteindelijk haar hart aan Nieuw Zeeland en kwam thuis in zichzelf. Haar reizen en levenservaringen zijn de inspiratiebronnen voor Loes’ leven en liedjes, waarin ze liefde en licht wil delen.

Het in 2015 uitgebrachte album ‘Nothing As I Know’ kreeg goede recensies in Lust For Life, Jazzism en Heaven. Er werd gesproken van een ‘on-Nederlands goed album’. Na anderhalf jaar spelen door heel Nederland voelde Loes dat het tijd was voor verandering. Ze liet haar band en haar muzikale streven los en trok opnieuw de wijde wereld in.

Nu, 6 jaar later, komt Loes met een nieuw album: ‘Ocean Heart’. Met liedjes die ze schreef in Nederland, USA, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Op ‘Ocean Heart’ laat ze ingefluisterd door de wind en de zee – haar hart zingen. Over waar ze is, wie ze liefheeft, wie ze mist. Over dichtbij en heel ver weg. Een ode aan de liefde, het leven en Moeder Natuur.

Voor dit album werkte ze samen met producer Ton Snijders en muzikanten Lean Robbemont, Charles Nagtzaam, Tim William van Ouwerkerk, Marcel Verbeek en Patricia Pattinama. Het album kreeg een 4 sterren recensie in Heaven Magazine.

Op ‘Ocean Heart’ blijft Loes heel dicht bij zichzelf. Ze omarmt waar het in haar leven werkelijk om draait. In deze rustige, eerlijke, oprechte liedjes zijn Loes’s licht en liefde beter voelbaar dan ooit.

CD Loes Swinkels - Ocean Heart

New album Ocean Heart

“Vanaf de door gospel getinte opener ‘Behind The Shades’ klinkt Swinkels even ingetogen als zelfverzekerd. Haar soms jazzy maar vaker folky en rootsy songs vloeien logisch en natuurlijk, soms swingend, soms verstild. Snijders liet de muzikanten dan ook niet meer spelen dan nodig om Swinkels’ emotionele zang sfeervol te ondersteunen. Ze rekt en buigt haar lettergrepen in autobiografische teksten over verliefdheid en verlies en benut zo die ruimte optimaal. Die combinatie werkt wonderwel, want haar zang is introspectief en intens, terwijl haar melodieën tegelijkertijd aanstekelijk en memorabel zijn. Zowel muzikaal als tekstueel stralen haar songs zo een grote eenheid uit. Hoewel ‘Nothing As I Know’ veel meer was dan een belofte, lost Swinkels die op ‘Ocean Heart’ nog maar eens in.” **** HEAVEN door Ruud Heijjer

“Was het lange wachten op ‘Ocean Heart’ het waard? Volmondig ja. De bluesy en somtijds jazzy stem van Swinkels is nog steeds geworteld in rootsmuziek, maar klinkt op haar nieuwe album nog meer ontspannen. En dat zorgt voor een plaat die je doet wegdromen op warme klanken en een ongedwongen sfeer. De kwaliteit is meer dan dik in orde op dit album.
Mooiste track is wat mij betreft ‘Leave My Roots’ dat bijkans sacraal klinkt door de gevoelige zang en de minimale begeleiding met alleen piano. Een prachtafsluiting van een plaat die raakt.
Op Ocean Heart is een ontspannen Loes Swinkels te horen met band met pakkende teksten, emoties en muzikale ondersteuning. Het is te hopen dat Swinkels niet weer 6 jaar wacht tot ze met een nieuwe plaat op de proppen komt. Want dit smaakt naar meer.” Real Roots Café

“Voor Loes Swinkels is liedjes schrijven een tweede natuur. Ze schrijft eigenlijk altijd – en heeft steevast stapels nieuw werk. Op papier of in haar hoofd. En nu is er haar nieuwe plaat ‘Ocean Heart’.

Op ‘Ocean Heart’ laat ze ingefluisterd door de wind en de zee – haar hart zingen. Over waar ze is, wie ze liefheeft, wie ze mist. Over dichtbij en heel ver weg. Luister naar de nieuwe liedjes van Loes – een ode aan de liefde, het leven en Moeder Natuur.” Marcel Verbeek

“Loes, je muziek raakt de gevoelige snaar en verzacht zo mijn hart… telkens weer als ik naar je muziek luister. Je liederen zijn als verhalen van herinnering aan wat waarheid is in een wereld vol sluiers en afleiding. Dank je dat je jouw fijn afgestemde vibratie met de wereld deelt door je gitaarspel, je stem en je mooie hart.” Patricia 

“Hallo lieve Loes, laat je graag weten dat ik enorm geniet van je prachtige nieuwe album. Zo puur, helder, liefdevol, rustgevend, shining, zalvende songs voor mijn Ziel.. Dank je wel voor al dit moois.”

Boekingen

Boek een show; solo, duo of met band

Of een intiem huiskamer concert met luisterliedjes en reisverhalen.

Wil je eens iets anders.. Boek dan de ‘Live Experience’. Een optreden in een relaxte setting, met luisterliedjes, reisverhalen en verbinding met het publiek. Denk aan matjes, dekentjes, meditatie kussens, kaarsjes, geuren olie en thee. Een moment van ontspannen, ervaren, thuiskomen bij jezelf en de muziek je mee laten nemen op reis.

Download perskit

Tour data
19-03-2022 Wel Opstellingen Amersfoort besloten

23-12-2021 Healing Concert Centrum De Gouden Driehoek – Enschede CANCELED

12-12-2021 Wel Opstellingen Amersfoort besloten

10-12-2021 Besloten gelegenheid CANCELED

08-12-2021 Wyldepad Retreat CANCELED

21-11-2021 Ceremonie Lichtkerk

Free Spirit Yin & Concert – Nijmegen Tickets nieuwe datum volgt

14-11-2021 Hartje Yin Day Retreat – Nijmegen

13-11-2021 Besloten gelegenheid

11-11-2021 Soulful Pregnancy – Veldhoven CANCELED

02-10-2021 Besloten gelegenheid

13-09-2021 Besloten gelegenheid

12-09-2021 Besloten gelegenheid

05-09-2021 Yin On The Rocks – Nijmegen

03-09-2021 Besloten gelegenheid

21-07-2021 Thiemeloods Zomerfeesten – Nijmegen CANCELED

21-07-2021 Yogales Ponton Festival – Nijmegen CANCELED

17-07-2021 Besloten gelegenheid

11-07-2021 Yin On The Rocks Retreat – Nijmegen

10-07-2021 Yin The Summer – Nijmegen

03-07-2021 Hartje Yin & Co – Bergharen

19-06-2021 Vrouwen Voor Vrijheid

12-06-2021 Ecstatic Dance Intensive – Land van Lisa, Rekken

06-06-2021 Yin On The Rocks Retreat – Nijmegen

30-05-2021 Yin On The Rocks Retreat ‘Duik Dieper’ – Bergharen

09-05-2021 Yin On The Rocks Retreat (Uitverkocht)

This is me